2018. szeptember 28., péntek

Érkezik a novelláskötet

Ez csak egy gyors figyelemfelhívás azoknak, akik esetleg követték a blogon a tavalyi novellám, a Thomas Spine sorsának alakulását (itt írtam róla először, aztán itt számoltam be az antológiáról, amiben megjelenik). Nem minden novellámat szeretem utólag olvasgatni, de ez az írás egy sokat dédelgetett kedvencem, és remélem, a közönség tetszését is elnyeri majd. :) A szerkesztésnek köszönhetően kapott egy sokkal jobb címet ("Hét perc és egyetlen pillanat"), és a jövő héten már a nyomdába is kerül ezzel a klassz borítóval:


Itt lehet elolvasni a teljes, végleges tartalomjegyzéket – nekem nagyon tetszik, kíváncsi leszek a kötetre.

4 megjegyzés:

  1. Nemrég kaptam meg az antológiát, most tartok körülbelül a felénél. Szerintem egyáltalán nem vallottak szégyent az írók.
    Tom Spine kalandja nagyon tetszett, kellett egy ilyen könnyed, de ötletes történet a sok grimdark közé. Egyedül a befejezésen csodálkoztam, elég kurta-furcsának tűnt. Várható esetleg folytatás, vagy a sztori kibővítése?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Matney! Örülök, hogy alapvetően tetszett a novella, és hogy megírtad róla a véleményed itt a blogon. Érdekes, hogy benned is felmerült ez a kérdés a folytatással kapcsolatban, én is elgondolkoztam rajta. Páran már az Írókörben, a legelső változat elolvasása után felvetették a folytatás ötletét, Nemes István pedig egyenesen azt javasolta, ha van időm és kedvem, írjak belőle egy regényt. Velük szemben áll a szerkesztőm, Roboz Gábor véleménye: ő azt mondta, ez a sztori így kerek, nem kell folytatni. Én hol erre, hol arra hajlok: egyrészt vannak ötleteim, és érdekel is Thomas Spine sorsa, így szívesen foglalkoznék vele. Másrészt viszont a csontos poénok, a YA-paródia egy idő után kevés lehet: komoly cselekményszál kell ahhoz, hogy elbírjon egy hosszabb sztorit. Egy szó mint száz, egy esetleges Thomas Spine-folytatás benne van a pakliban, de jelenleg a készülő regényemre, a Caladus csillagára fókuszálok.

      Üdv:

      Gergő

      Törlés
    2. Köszönöm a választ! Az igaz, hogy a high school-paródia egy idő után kifulladna, de remélem, Tom azért felnő és maga mögött hagyja ezeket az éveket is. :) Mindenképpen követem majd a munkáidat.

      Törlés
    3. Meglátjuk! Sok mindent tartogatok még Tom számára, ha úgy alakul, hogy megírom a történetét. :) Rendben, és köszönöm!

      Törlés