2023. október 31., kedd

Boldog Halloweent!


Nem mondhatnám, hogy túl sokszor jelentkeztem volna mostanában, ezért arra gondoltam, hogy most és a közeljövőben írok néhány bejegyzést mindarról, ami korábban kimaradt. Publikációkról, amelyek még nem szerepeltek itt a blogon, a készülő új regényről, és pár személyesebb dologról is. Ma pedig, mivel Halloween van, egy ehhez valamelyest illő témával készültem.

Még 2021-ben jelent meg a Cherubion kiadó Semleges zóna című antológiája. Ennek oroszlánrészét természetesen Patrick J. Morrison hasonló című regénye adja, ám emellett belefért még néhány novella, többek között az enyém is. Talán érdekes lehet a történet, hogy hogyan kerültem ebbe a kötetbe, így megosztom veletek.

2017-ben írtam egy csontvázas YA-novellát, amely később Az ​év magyar science fiction és fantasynovellái 2018 című antológiában, "Hét perc és egyetlen pillanat" címmel látott napvilágot. Először azonban Nemes Istvánt, a Cherubion főszerkesztőjét kerestem meg az írással, aki azt mondta, nagyon át kellene alakítani ahhoz, hogy beférjen a Cherubion világába. Mivel azonban tetszett neki a novella, felajánlotta, hogy küldjem el neki egy vagy több kiadatlan írásomat. Végül "Az idegen" című novellát választottam: ez egy horrorszerű, furcsa kis szösszenet, amit még 2014-ben írtam meg. Istvánnak elnyerte a tetszését, így már akkor beválasztotta a kötetbe, amely némi csúszás után 2021-ben jelent meg.

Szóval, bár kicsit későn számolok be róla, de ha szívesen olvasnátok valami rövidet és (nem túlságosan) hátborzongatót így Halloween környékén, akkor innen tudjátok megrendelni az antológiát. Boldog Halloweent mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése