2020. december 30., szerda

Egy kis visszatekintés 2020-ra

Nem mindig írok évértékelő bejegyzést, de egy olyan rendhagyó év esetében, mint amilyen a 2020-as, ez elég indokoltnak tűnik, még ha nincs is különösebben sok értékelnivaló. Az internet tanúsága szerint az idén kevesen haladtak olyan jól a dolgaikkal, mint ahogy eltervezték, és ez rám is igaz, a fikciós és a tudományos fronton egyaránt. Idén nem jött ki új írásom: a gabós antológiába ezúttal nem sikerült bekerülnöm, a korábban elfogadott novelláim megjelenése pedig csúszik (ebben mondjuk nincs semmi meglepő, figyelembe véve a jelenlegi bizonytalan helyzetet). Tudományos cikkem is csak olyan jelent meg, amiben a negyedik szerző vagyok, de még két ehhez hasonló társszerzős kézirat van leadva, januárban pedig végre mehet az elsőszerzős is. :)

Az új típusú koronavírussal eddig szerencsére nem kerültünk közelebbi kapcsolatba, leszámítva, hogy a fiúk iskolájában több tanár elkapta, így két hétre be is zárták. Féltünk is, amikor Bengi belázasodott: a teszt előtt még a tejet és a lisztet is felcipeltük a garázsból, gondolván, hogy ha jön a karantén, akkor oda sem mehetünk le. :) De semmi ilyesmi nem történt, szerencsére minden tesztje negatív lett. A legnehezebb talán az, hogy a nagyszülőkkel is minimálisra kell visszaszorítanunk a találkozást.

A regény átdolgozásának sem ültem még neki komolyabban, csak az ötleteket gyűjtöttem hozzá, és jegyzeteket írtam. Ha elment a cikk, akkor végre sor kerül erre is. Be kell vallanom, hogy az idő nagy részében csak lustálkodtam itthon a home office-ban, és persze sok időt töltöttem a családdal – az előbbin mindenképp változtatok 2021-ben, az utóbbin viszont nem fogok. Ez persze nem újévi fogadalom (a fogadkozás nem az én műfajom), de a jövő évem előreláthatólag aktívabb lesz, mint az idei, és itt a blogon is többet találkozhattok majd a bejegyzéseimmel.

És ti hogyan éltétek meg ezt az évet? Lesz újévi fogadalmatok? Mindig olyan nagy itt a csönd, szóval akinek van kedve, az nyugodtan írjon kommentet a bejegyzéshez, vagy facebookos megjegyzést – én örülnék neki. :) Boldog új évet mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése