2014. november 22., szombat

Az utolsó csata

Hát, ez az idő is eljött, az Oni: A bábu és a Talizmán utolsó csatáját írom. Érdekes, hogy végül a kisebb szálak is a helyükre kerültek és sikerült elvarrnom őket: olyan szereplők, akikről sokáig úgy gondoltam, az egyes szám első személyű nézőpont miatt nem követhetem végig a történetüket, most megtalálták a szerepüket a fináléban.

Ahogy már több helyen, blogbejegyzésekben és interjúkban is írtam róla, az Oni története ezzel egyelőre lezárul. Úgy gondolom, három résszel kerek a sztori, és a fejemben már más szereplők mozgolódnak, más történetek várják, hogy alakot ölthessenek. Persze egy ideig még várniuk kell: egyrészt a következő regényem írását egy komoly kutatási fázisnak kell megelőznie, másrészt, ha lezárul az Oni utolsó csatája, az még nem jelenti azt, hogy a saját csatám is véget érne a kézirattal. Még jó néhány dolog vár átírásra, főleg a kézirat első felében, és csak aztán következhet a szerkesztés.

Mindent összevetve tehát jól haladok, most már biztosra veszem, hogy a karácsony előtti határidőre le fogom tudni adni a kéziratot, így lesz elég idő a szerkesztésre és az utómunkálatokra – a következő egy hónapra viszont bőségesen el vagyok látva munkával, így mindenkit arra kérnék, bocsássa meg, ha ritkábban jelentkezem bejegyzéssel itt a blogon. Aki már nagyon várja a trilógia utolsó részét, addig jelentkezhet erre a kihívásra: egyelőre úgy tűnik, nem lesz túl sok résztvevő, és mivel a kiadóm három győztest hirdet majd tavasszal, szerintem jó eséllyel megnyerhető A bábu és a Talizmán dedikált példánya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése