2013. december 29., vasárnap

Oni: Szürke vér a Dér Conon

 
Tegnap először rendezték meg Debrecenben a Dér Con nevű animével, szerepjátékkal és japán kulturával kapcsolatos rendezvényt, ahová meghívást kaptunk a sógiklubbal, hogy bemutassuk a játékot a vendégeknek. Mivel a rendezvény ideális lehetőségnek ígérkezett az Oni promóciójára is, e-mailben megkérdeztem, van-e lehetőség ilyesmire, a szervező, Pogány Gábor pedig örömmel vette a dolgot, és segítőkészen átadta a nagytermet erre a célra.

Arra nem készültem, hogy az elején általánosságban kell majd előadást tartanom a könyvről, belevéve "néhány érdekes adatot" a megjelenéssel kapcsolatosan; remélem, erről a részről nem készült videofelvétel, mert nem sikerült olyan szorosan követnem egy gondolatmenetet, ahogy szerettem volna. (Másképp mondva összevissza hadováltam.) A dolog interaktív részét már jobban élveztem, a regény mellett szóba kerültek a könyvkiadás kérdései, hogy folytatásos vagy önmagában álló kézirattal zaklassuk-e inkább a kiadókat, és később a fan fiction-írás is. Sokan kíváncsiak voltak az Onira, és még az éppen futó rajzpályázattal kapcsolatban is akadtak érdeklődők.

Mivel a sógiasztalok is csak ritkán vártak üresen, a rendezvény végére egy kissé kimerültem. Persze kellemes fáradtság volt ez, de azt hiszem, a következő időszakban szüneteltetem az Oni promócióját, és hátradőlök a kényelmes karosszékben, amit karácsonyra kaptam. (No persze a gép előtt fogok ülni, és buzgón dolgozom A Néma Város befejezésén.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése