2013. december 7., szombat

Egy finálé kezdete

Hát, ez az idő is eljött: már A Néma Város csúcsjelenetét írom. Akik esetleg sokallották az információözönt a Szürke vér végén, azokat ezúton is megnyugtatnám: most szó sincs ilyesmiről. :) Nehéz anélkül írnom róla, hogy fontos részleteket árulnék el, ezért inkább nem is próbálkozom a dologgal.

Remélhetőleg még az év végén, de legkésőbb a jövő év elején befejezem a kéziratot. Érzésre hasonló is ez, mint amikor az első regényemet fejeztem be, meg persze kicsit más is. Ezúttal nem kell majd összevissza küldözgetnem a kéziratot (ez már önmagában hatalmas pozitívum), hanem egy konkrét kiadótól és egy konkrét szerkesztőtől várok választ. Gáborral, a szerkesztőmmel az elmúlt hónapok alatt szerintem nagyon jó munkaviszonyt alakítottunk ki: együtt örültünk a kritikáknak (na jó, néha mérgelődtünk is), és ötleteltünk, hogy hogyan lehetne jobb promóciót csinálni az Oninak. Ez megkönnyíti, de ugyanakkor meg is nehezíti majd azokat a napokat, amikor az első reakciójára várok. Ezen a részen nagyon szívesen túlesnék már, de a regény végét sem írhatom gyorsabban, mint a többi részt, nehogy kapkodás legyen a vége. (Szerencsére nem vagyok kapkodó típus.)

Szóval még néhány hét, és véget ér egy újabb fejezet Áronék történetében. Ígérem, itt a blogon beszámolok majd minden fontos hírről, ami érinti a regényt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése