2016. március 24., csütörtök

Hírek sógiról és novellamegjelenésről


Megint eljött az idő, a szokásos tokiói tavaszi kurzuson oktatunk Bakó Éva tanárnővel. Ahogy máskor, most is ellátogattam a Japán Sógi Szövetség "főhadiszállására", a Kaikanba, de sajnálatomra a dódzsó májusig zárva van. Így alternatív lehetőségek után néztem, és játszottam néhányat a Shinjuku Shogi Centerben. Nem volt rossz, a hangulata hasonlít a Kaikanra, de valamivel kisebb, és sajnos kevesebb a fiatal játékos. Két 3 danos ellenfél legyőzése és egy 4 danostól elszenvedett vereség után itt is 3 danosként soroltak be, ennek elismeréséül kaptam a fenti kártyát (de azt mondják, itt kevesebbet ér a 3 dan, mint a Kaikanban). Online is játszottam néhányat, és a 81Dojós profilomat belinkeltem ide a blogra: ha valakit érdekel, a jobb szélső sávot lefelé görgetve megtalálja.

A másik hír, hogy hamarosan megjelenik az Új Galaxis 24. száma, amelyben magyar szerzők novellái szerepelnek majd. Már várom, hogy elolvashassam a pályázat nyertes írását (és persze a többit is), de versenyen kívül én is írtam bele egy novellát. Egy időben többen kérdezték, hogy miért nem írok orvosi témában a fantasy helyett – nos, megpróbálkoztam a dologgal, hiszen ez az írás talán leginkább orvosi sci-fiként sorolható be. Nem állítom, hogy ez kifejezetten az én zsánerem, de azért jólesett a változatosság.

Egyelőre ennyi hírről tudok beszámolni, de hamarosan jelentkezünk újabb Sorok mögött bejegyzéssel is. Addig is kellemes hétvégét kívánok a blog minden olvasójának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése