2013. október 7., hétfő

Író-olvasó találkozó

Október 4-ére, vagyis múlt hét péntekre meghívást kaptam a Debreceni Anime Egyesülettől a Medgyessy gimibe, egy délutáni beszélgetésre. Az alábbi kép szerintem jól bemutatja az esemény hangulatát, de aki több fotóra is kíváncsi, nézze meg az albumot az Oni Facebook-oldalán.


Mint megtudtam, az egyesület tagjai minden pénteken szerveznek egy beszélgetős találkozót ezen a helyszínen. Többek közt azért is örültem neki, mert a Tócóskertben nőttem fel, de már jó ideje csak a város másik felében szoktam mozogni, így útközben megrohamoztak az emlékek. (A Medgyessy kb. öt percre van a háztól, ahol tizenhét éves koromig laktam, a másik irányban pedig három percre a Kazinczytól, ahová általánosba jártam.) A visszaúton épp e miatt még egy novellaötlet is szárba szökkent a fejemben, de sajnos nem tudom, mikor lesz időm foglalkozni a témával.

A beszélgetés elején főként a regényről esett szó: a korábbi online visszajelzések után érdekes volt élőben is hallani az olvasók véleményét. A borítótól kezdve a tördeléssel kapcsolatos panaszokon át a Tekkenes élményekig mindent kiveséztünk, és külön jólesett, hogy amikor felvetettem az információadagolás problémáját az első rész végén, akkor olyan választ kaptam, hogy "teljesen érthető volt". Sikerült tartanom magam az alapelvemhez, miszerint nem árulok el lényeges információkat a történet alakulásáról, noha többször is felvetődött a kérdés, hogy Anna és Áron vajon összejönnek-e. :)

A továbbiakban a társalgás kissé eltávolodott az Onitól, de attól még nem volt kevésbé érdekes: beszéltünk animékről, horrorfilmekről, kötelező irodalomról, és valójában már nem is tudom, mi mindenről. Úgy tűnik, hogy az Anime Egyesület segíthet majd egy olyan kérdésben is, ami egy hamarosan kiírásra kerülő pályázat díjait érinti. Ezzel kapcsolatban még nem árulok el részleteket, de aki szerette a regényt és úgy érzi, van kreatív vénája, az figyelje a Facebook-oldalt, mert hamarosan meglepetéssel szolgálunk. :)

Egy szó, mint száz, nagyon pozitív élményekkel gazdagodtam, és örülök neki, hogy máris van egy meghívásom ugyanide, aminek a jövő évben, A Néma Város megjelenése után teszek majd eleget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése